26.05.21

ANG: CORONAVACCINER

De som har har fået vacciner udenlands kan pt. IKKE få dem registreret hos os. Beklager, men det er pt ikke afgjort hvordan og hvem der skal stå for dette. Vi følger op på det og melder ud når der er kommet officielt nyt. om håndteringen af udenlandske vacciner.

 

01.05.21

Line Sindal er ny fast læge i klinikken. Vi glæder os meget til samrabejdet og håber I tager godt imod hende. 

 

07.02.21

Corona er her desværre endnu, men vi er fuldt tilgængelige på telefon og video.

NYT TILTAG: Akutte korte problemstillinger på videokonsultation mellem 12 og 12.20 alle hverdage.

For at lette tilgangen til lægen for akutte og korte problemstillinger indfører vi nu videokonsultation uden tidsbestilling mellem kl. 12 og 12.20 på alle hverdage. Det kræver således ikke forudbestilling af tid, men blot at du logge på "min læge app", vælger videokonsultation og er klar med telefonen. Obs ventetid kan forekomme og vi ringer ikke tilbage, hvis ikke der bliver svaret, når vi logger på med video.

21.12.20

Vi i klinikken ønsker alle vores patienter og samarbejdspartnere en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår. 

Vi ser frem til at vaccinen kommer og et gradvis tilbagevenden til almindeligt liv og almindelige social kontakt. Det glæder vis os meget til!

For de som er interesserede har vi lavet en række spørgsmål og svar ang. den første mRNA vaccien mod covid som kommer nu i julen 2020.

Kort info om mRNA vaccinen

mRNA vaccinen er den første Corona vaccine, der er på vej i brug.

Hvordan virker mRNA vaccinen?
Den sender en ”email" med information om de spidser, der sidder på coronavirusset (spike proteinet) til dit immunforsvar. Immunforsvaret bruger den information til at lave effektive antistoffer. Antistofferne cirkulerer rundt i kroppen og beskytter mod evt. infektion med coronavirus. Immunforsvarets hukommelse vil fortsat have koden til nye antistoffer i sig, forhåbentlig i lang tid!

Kan vaccinen gøre mig syg med corona? Nej, det er ikke biologisk muligt. Vaccinen består kun af en lille del af coronavirus genom, som ikke er i stand til at producere nye virus, og det er således ikke muligt at få COVID-19 af vaccinationen.

Hvor hyppigt skal den gives? Vaccinen består af 2 injektioner med 3 ugers mellemrum. Du er formodentlig beskyttet mod corona ca 1 uge efter den 1. dosis er givet.  Nr 2 vaccine skal booste den første og sikre et mere langvarigt og højere niveau af antistoffer mod coronavirus.

Hvad sker der hvis jeg misser 2. dosis dag 21? Formodentlig intet, men prøv at undgå det, og få vaccinen hurtigst muligt, hvis det ikke har været muligt på dag 21 som planlagt.

Skal jeg vaccineres, hvis jeg tidligere har haft corona? Ja, det anbefales, at du får vaccinen uanset tidligere infektion med coronavirus.

Skal jeg testes for corona inden vaccinen gives? Nej. Rutine test inden vaccination er ikke nødvendig og anbefales ikke.

Kan jeg så opgive mundbind, håndhygiejne, afstand og restriktioner i øvrigt? Desværre nej. Vi ved, at vaccinen beskytter dig rigtig godt mod smitte og mod selv at blive syg. Teoretisk set kan du godt være asymptomatisk bærer og dermed uforvarende komme til at sprede virus til andre ikke-vaccinerede. Derfor skal vi alle opretholde smitteforebyggende adfærd og tiltag, indtil rigtig mange danskere er vaccinerede.

Er der nogle bivirkninger ved vaccinen? Ja, ingen roser uden torne. Typisk kan du få noget lokalt ubehag som svie og smerte omkring indstiks stedet. Du kan også være uheldig og få lidt feber, mild hovedpine, træthed og alment ubehag op til max 48 timer efter injektionen. Der er, ligesom for andre vacciner, forekommet tilfælde af alvorlig allergi (anafylaksi), så vaccinen skal gives under lægeovervågning. Ved tidligere allergi overfor vacciner skal du kontakte din læge.

Vi har ikke for mRNA vaccinen viden om langtidsbivirkninger. Ved tidligere vacciner har man typisk overvåget reaktionerne 12 måneder inden ibrugtagning. Med mRNA vacciner blev overvågningstiden reduceret til 2mdr. Der foregår en stadig tilbagemelding angående bivirkninger som led i overvågningen af mRNA vaccinen.

Symptomer som vejrtrækningsbesvær, hoste, ondt i halsen, mistet lugte/smagssans og snue er næppe bivirkninger fra vaccinen. Det bør vurderes af læge.

Kan vaccinen give mig en positiv coronatest (PCR eller antigen/kviktest)? Nej. Det er ikke biologisk muligt. Vaccinen består kun af en lille udvalgt del af coronavirus og ikke hele genomet. Er du testet positiv efter vaccination vil det være tegn på ny infektion eller på, at man er bærer af coronavirus uden at være syg. Se gerne under afsnittet ovenfor: Kan jeg så opgive mundbind, håndhygiejne, afstand og restriktioner i øvrigt?

Hvad hvis jeg har et svagt immunforsvar? Der er ikke data til at besvare dette spørgsmål, men det er muligt at immunsystemet ikke vil reagere så stærkt på vaccinen, så effekten dermed bliver mindre og med kortere varighed. Vaccination kan dog stadig anvendes.

Jeg er gravid. Skal jeg vaccineres? Der er ikke data til at udtale sig om gravide. Ud fra et teoretisk standpunkt er der ikke grund til bekymring, da der ikke er tale om en levende virus. (Vi vaccinerer også mod andre infektionssygdomme som influenza i graviditeten). Men rådet er, at du IKKE vaccineres, hvis du er gravid. Det anbefales også, at du ikke bliver gravid før 2 måneder efter 2. dosis vaccine. Skulle du have overset, at du var gravid, eller bliver du gravid tidligere end anbefalet kan du kontakte din læge, som for en sikkerheds skyld vil henvise dig til opfølgning på fødeafdelingen.

Hvordan vil antistof test se ud efter vaccination? Et par uger efter vaccinen vil man kunne se antistoffer mod spikeprotein. Antistof test som ikke undersøger denne specifikke del af virus vil fortsat være negative, uanset at du er beskyttet mod corona.

 

Se hjemmesiden cdc.gov for yderligere info.

 

 

22.10.20

Corona er atter over os efter en mindre pause under sommer og sensommer. Vi henstiller derfor til i vid udstrækning at I booker til telefon og videokonsultation og indskærper at fremmøde i klinikken kun er efter aftale.

OBS Der skal bæres mundbind i klinikken. OBS

Fra idag kan man selv booke tid til coronatest også ved milde symptomer. Børn under 2 år skal dog fortsat kontakte lægen for vurdering og henvisning til test. 

Generelt gælder dette iht Sundhedsstyrelses anbefalinger. 

Du skal altid ringe til din læge

 • Hvis du har symptomer på COVID-19, og føler dig så syg, at du gerne vil tale med en læge.
 • Hvis du er bekymret eller i tvivl.
 • Hvis det drejer sig om et barn under 2 år.

Du kan nu selv booke tid på coronaprover.dk

 • Hvis du har symptomer, der kunne være COVID-19, men ikke føler dig så syg, at du har behov for at tale med din læge

Du kan fortsat selv booke tid på coronaprover.dk

 • Hvis du ønsker en test af anden årsag

 

14.10.20

Så blev det Lones sidste dag i klinikken. Lone går på velfortjent pension efter mange år i sundhedsvæsenet og ikke mindst 14 gode år hos os. Vi er meget kede af at Lone stopper men takker for den gode tid og ønsker hende alt godt fremover. 

Tilgengæld kommer Linda mere ind i klinikken, så I nu både kan møde hende i telefonen men også i klinikken, hvor hun på sigt kommer at varetage de samme opgaver som Lone gjorde.

1.10.20

Så er influenzavaccinationen startet! I år tænker vi at det er ekstra vigtigt med influenzavaccination pga. COVID19. Book tid hos sygeplejersken da vi i år ikke laver "åbne" vaccinationstider pga. coronasmitte risiko. DU må kun komme i klinikken hvis du har en tid. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du bliver vaccineret, og det er GRATIS, hvis du:

 • er 65 år eller derover
 • har visse kroniske sygdomme, fx KOL eller astma 
 • er svært overvægtig med BMI over 40 
 • er gravid og mere end 12 uger henne 
 • har andre alvorlige sygdomme (lægelig vurdering) 
 • er i hustand med svært immunsupprimerede patienter (lægelig vurdering)

 

Tilhører du en af disse grupper, eller er du førtidspensionist, kan du få vaccinationen gratis fra den 1. oktober til den 15. januar.

Vaccinationen kan gives til gravide, der er mere end 12 uger henne, samt til personer med immundefekt og deres husstandskontakter hver vinter i perioden fra den 1. oktober til den 28. februar.

Det er også muligt at blive vaccineret mod influenza uden at tilhøre de nævnte grupper samt efter de nævnte tidspunkter, men i så fald er det ikke gratis. 

 

27.08.20

FORÆLDRE KAN NU SELV SE DERES BARNS COVID TEST PÅ EN NEM MÅDE

Sundhed.dk med ny visning, så forældre selv kan se deres barns COVID-19-prøvesvar

Sundhed.dk har netop lanceret en ny og nemmere visning af borgernes COVID-19-svar. Den nye visning på sundhed.dk gør det også muligt for forældre at tjekke deres barns COVID-19-prøvesvar.

Man kan logge direkte ind i den nye COVID-19 visning direkte fra forsiden af sundhed.dk.

 

11.08.20

Sikken en start på august! Sol over hele linjen. Husk at nyde det mens det er her!

Vi har besluttet at bede alle vore patienter om så vidt muligt at medbringe mundbind når I besøger klinikken. Dette af hensyn til alle andres ve og vel under COVID-19 tiden.  Vi har mistet alle vore egne mundbind og derfor ikke længere mulighed for at tilbyde denne service i klinikken. 

Mange konsultationer kan med fordel fortsat klares via video konsultationer. Book gerne via Min læge app. 

 

24.04.20

Ang. pneumovax vaccination starter vi fra næste uge. Der vil blive lavet flere tidspunkter, hvor man kan møde op for vaccination i sikker forventning om minimal  smitterisiko og ventetid. Tidspunkterne kommunikeres ud i weekenden. Vaccination er i første omgang kun til de patienter som er over 65 år og har kroniske sygdomme som hjertesygdom, lungesygdom og diabetes med flere. Almindelig forhøjet blodtryk er ikke endnu del af denne pakke, men kommer formodentlig med i næste omgang til efteråret. 

De af vores patienter som fejrer Ramadanen kan med fordel orientere sig på Sundhedsstyrelsens hjemmeside for gode råd til en god og glædelig og COVID19 sikker Ramadan.  

 

19.04.20

Ang. videokonsultationer i min læge app

Kære Alle. Vi oplever lidt problemer med videokonsultationer i min læge app. Læs gerne nedenstående så vi minimere risiko for besvær og forsinkelser med video. 

Når du har booket eller fået tid til videokonsultation via min læge app. Skal du senest 5 min. før den anviste tid, åbne min læge app og trykke på finde fanen med Videokonsultation. Du skal så trykke på START VIDEOKONSULTATION og følger trinene til du er fremme i "venteværelset". Her vil du så blive ved din telefon/computer til lægen er klar og forbinder Jer på videolinket. 

Ved brug for yderligere oplysninger så find vejledning til min læge app her

 

14.04.20

De som har milde coronasymptomer der ikke kræver hospitalsindlæggelse kan bliver henvist til coronapodning her fra klinikken. Klik på coronaproever.dk for tidsbestilling. 

 

08.04.2020

Rigtig god påske! Og sikken et vejr hidtil! Det er gode nyheder at samfundet så småt begynder at vende tilbage mod noget der mere ligner et normalt og åbent Danmark. Lad os håbe vi sammen kan bidrage til denne genåbning forløber så godt og smidigt som muligt. 

Vi er i klinikken meget opmærksom på risiko for smitte og vi har derfor altid sprit tilgængeligt og klinikken har selv indkøbt ansigtsmasker til patienter (ligesom personalet vil bære maske). Disse ansigtsmasker udleveres ved ankomst til klinikken og skal afleveres igen efter endt besøg. Al legetøj fjernet, og det er sikret, at det er god fysisk afstand imellem patienter. Dørhåndtag og overflader sprittes af flere gange dagligt.

Det er derfor i vores øjne forsvarligt at besøge os med relevante ting. OBS undtaget herfra er tegn til luftvejsinfektioner som hoste, ondt i hals, snot og feber. I disse tilfælde skal man RINGE først. 

Husk at downloade min læge app til tidsbestilling og videokonsultationer. OBS for nuværende kræver videokonsultationer tidsbestilling. 

NYT ang. pneumokokvaccination. 

 • Der indføres et gratis tilbud om pneumokokvaccination fra og med den 22. april 
 • Målgruppen er beboere på plejecentre m.v., personer over 65 år med kroniske sygdomme samt personer med en række lidelser eller forhold svarende til de kriterier, som i dag gælder for klausuleret tilskud til vaccinen

Hjælpenetværk for isolerede, ensomme borgere 
Mange danskere sidder isoleret i eget hjem på grund af corona-krisen. Det kan være, fordi de er smittede, har kroniske sygdomme, er ældre eller på anden vis særligt sårbare. 
En del af disse borgere har ikke et netværk til at hjælpe med fx afhentning af medicin på apoteket.

Røde Kors driver et Hjælpenetværk bestående af frivillige, som løser praktiske opgaver for borgere i isolation – indkøb, pakkepost, apotek, hundeluftning og lignende. Kontakt dem på telefonnummer 3529 9660. Telefonen er åben fra kl. 9-19 alle dage.

02.04.2020

Ang. pneumokokvaccination. Iht regeringens udmelding vil vi informere om at Ikrafttræden af det gratis vaccinationstilbud mod pneumokoksygdom endnu ikke er fastsat, men det forventes at være medio/ultimo april afhængig af vaccinelevering fra Statens Serum Institut. Så snart vi har en dato vil vi melde dette ud og samtidigt hvordan vi sikrer at vaccinen gives så sikkert som muligt iht coronasmitte. Man skal derfor ikke dukke uanmeldt op for vaccine. 

01.04.2020

HUSK AT DOWNLOADE MIN LÆGE APP. NÅR VIDEOKONSULTATION ER ÅBEN, KAN MAN STILLE SIG I KØ LIGE SOM PÅ TELEFONERNE. 

Samlet oversigt ang. corona krisen inkl. blanketter til arbejdsgivere etc kan findes på sundhedsstyrelsens hjemmeside

 

30.03.2020

Kære alle,

Tak for Jeres tålmodighed og forståelse i denne svære tid. Heldigvis er der altså forsigtig grund til optimisme om at vi kan komme igennem denne epidemi uden at sundhedsvæsenet bryder helt sammen.

Vi er på telefoner og på videokonsultation alle hverdage, så tag bare fat i os. Ved akutte tilstande eller andre vigtige sager kan man komme i klinikken ved aftalt tid.

OBS. Vi kan nu tilbyde videokonsultationer via min læge app. Så husk at downloade min læge app som fungerer både til android og iphone. Idag!

Vi har samlet lidt information til dig omkring symptombillede ved Corona virus. 

Hvad skal jeg gøre hvis jeg får symptomer?  
 
De typiske symptomer på Corona er til at begynde med ondt i halsen, forkølelse, alment ubehag, muskelsmerter og evt. let tør hoste. Det ligner influenza og almindelige luftvejsinfektioner og kræver sjældent, at man har brug for behandling i sundhedsvæsenet. Stoppet næse eller løbenæse, uden andre symptomer er ikke typisk for Corona. 
 
Du skal være særligt opmærksom på, om du får tiltagende hoste, feber og vejrtrækningsbesvær, som kan være tegn på mere alvorlig Corona. 
 
Hvis du får symptomer, der kan tyde på Corona, også selvom det kun er lette symptomer, skal du følge Sundhedsstyrelsens generelle råd.  

Straks gå hjem og bliv hjemme, uanset om du er på arbejde eller andre steder. 

Undgå tæt kontakt med andre. Få andre til at hjælpe dig med fx indkøb.  

Holde afstand til personer i din husstand. Ophold jer i forskellige rum.  

Gøre hyppigt rent på det toilet, bad og køkken, du bruger, og i de rum, som du deler med andre i husstanden. Hvis du kan, bør du selv gøre rent for at undgå smittespredning. Brug almindelige rengøringsmidler og vær særlig grundig på steder, som ofte berøres fx håndtag, el-kontakter, kaffemaskine eller tablet. 

Luft ud mindst 2 gange i døgnet i mindst 10 minutter.  

Holde dig helt væk fra sårbare personer som ældre, spædbørn og kronisk syge.