5.juli 2024

Nu er det for alvor blevet sommerferietid. Vi ønsker Jer alle en fantastisk tid og informerer om at klinikken er åben hele sommeren igennem, da vi holder ferie på skift. 

Obs der er kommet et nyt tiltag omkring Ydelsesafregning, så du kan se de honorarer vi har modtager for dit besøg. Det er kun i Minlæge Appen at disse fremgår og det er altså IKKE penge du skal betale. Hvis der er tale om fejlregninger eller lignende kan ydelsesbeskeder blive rettet senere, og at dette kan også ses i Min Læge-appen og på sundhed.dk.

Hvis du har spørgsmål eller er uenig i afregningen, så ret venligst henvendelse til os f.eks. på mailen så vi har mulighed for at gennemgå det og rette til hvis der er tale om en fejl. Tak.

12. juni 2024

Vores gode og søde jordemoder, Diana, er på ferie 4 uger (uge 26-tom 29) og Jer der er gravide vil derfor blive fulgt af læger og ved vores gode sygeplejerske Pia over sommeren. Rent praktisk fungerer det helt som hidtil med alle de planlagte gravid undersøgelser. Så bestil blot i en anden kalender. 

8. Juni 2024

Det er blevet sommer. Vi håber, det bliver en god én af slagsen. Klinikken er åben hele sommeren, da vi holder ferie på skift. 

Der er ofte lidt flere tider over sommeren, så det kan være en god ide at kigge forbi til faste kontroller for kroniske sygdomme. 

VI har fokus på initiativet Vælg Klogt's anbefalinger om at undgå medicin, som ikke er relevant, eller hvor bivirkninger overstiger de gavnlige virkninger, eller hvor du, som patient, ikke længere ønsker medicinen. Dette gælder især hvis du er ældre, skrøbelig og/eller har flere sygdomme.

Hvis du har lyst at tale om din medicin kan du hente et ark til inspiration du kan udfylde inden konsultationen og medbringe her

1. Maj 2024

Så kom foråret! Vi håber I nyder det i fulde drag. 

Vi har åbnet for tilgang i klinikken, så alle nye er velkomne. Vi er glade for at kunne sige at der ikke længere er så lang ventetid på at se lægen som over vinteren. 

Ang. vacciner som TBE og mod helvedesild er der et gebyr for at blive stukket på 250kr. Til orientering kan vores priser på alle de ting der ligger udover sygesikringen ses under praktisk info. 

 

24.Januar 2024

Et lidt forsinket men velment Godt nytår! 

Pga. det fortsatte høje smittetryk pt. vil vi bede Jer om muligt at tage en coronatest (selvpodning) hjemme inden I kommer i klinikken. Vi vil også bede om at I så vidt muligt anvender mundbind, når I besøger klinikken med luftvejsinfektion eller hoste. 

Gerda Andersen er tilbage som uddannelseslæge fra februar og det næste halvår. Det glæder vi os til og håber I vil tage godt imod hende. 

Vi har åbent alle dage i vinterferien.

 

5.December 2023

Rigtig glædelig jul og godt nytår til alle. Klinikken er åben alle hverdage mellem jul og nytår. 

Rune er væk på ferie i 6 uger over jul og nytår. Tilbage fra uge 5. 

Pga. det høje smittetryk pt. vil vi bede Jer om muligt at tage en coronatest (selvpodning) hjemme inden I kommer i klinikken. Vi vil også bede om at I så vidt muligt anvender mundbind, når I besøger klinikken med luftvejsinfektion eller hoste. 

 

reindeer-851063_640

5. oktober 2023

I morgen fredag den 6. oktober 2023 har klinikken ekstraordinært lukket. Vi er på fælles kursus og henviser derfor til en god kollega i dagtid fredag 6. oktober. 

Ved akut og uopsættelig sygdom skal du/I kontakte 

Læge Mette Milling, Vesterbrogade 73B, 1620 København V på telefon 73709085

Vi er tilbage som vanligt fra mandag 9. oktober. 2023. Beklager evt ulejlighed. 
 
 

2. oktober 2023

Så er Mette startet i klinikken og vi glæder os til hun skal være del af holdet det sidste år i Metts speciallægeuddannelse. Vi ser frem tili samarbejdet og håber I alle vil tage godt imod Mette. 

 

26. September 2023

Vi får mange spørgsmål om vaccination mod influenza og/eller covid. Desværre er vi ikke blevet bedt om at vaccinerer i år af sundhedsmyndighederne, da praktiserende læger ingen rolle får i den vederlagsfri vaccination af særlige målgrupper mod influenza og COVID-19 denne sæson. Det vil være vaccinationscentre som står for året vacciner. 

Du vil få information via E-boks, hvis du er i målgruppen for vaccination. Vi er kede af situationen men er ude af stand til at hjælpe da vi ike ved mere end den information der kan tilgåes via dagspressen og fra Sundhedsstyrelsen (sst.dk). Vi vil derfor bede om, I ikke kontakter os med spørgsmål om årest influenza og covid vacciner. 

 

20. September 2023

Vi har sat fokus på afhængighedsskabende og vanedannede medicin såsom stærk smertestillende medicin, søvnmedicin og visse typer nervemedicin. Det btyder rent konkret at man som udgangspunkt skal komme i klinikken efter fast aftale for fornyelse og det vil ikke længere være muligt telefonisk eller over videokonsultation af få dette fornyet. 

 

4. september 2023

Så er Maj startet som fast læge og det betyder at I får en besked herom på e-boks. Klinikken er dog fuldstændig den samme med uændret beliggenhed, åbningstider og tilgang. I er som altid velkomne og vi håber I vil tage godt imod Maj. 

26. august 2023

Ida stopper i klinikken med udgangen af denne måned da hun skal videre i sin speciallægeuddannelse. Tilgengæld starter Maj som er special i almen medicin og vil være fast læge i klinikken fra 1. september. Vi glæder os meget til samarbejdet fordi vi ved Maj både er sød og dygtig! Vi håber I vil tage godt imod hende. 

Mange spørger allerede nu til vaccination mod influenza og evt covid. Desværre er vi ikke blevet bedt om at vaccinerer i år af sundhedsmyndighederne, da praktiserende læger ingen rolle får i den vederlagsfri vaccination af særlige målgrupper mod influenza og COVID-19 denne sæson. Det vil være vaccinationscentre som står for året vacciner. 

Der tilbydes heller ikke længere gratis vaccination mod pneumokoksygdom. De konjugerede pneumokokvacciner PCV13 og PCV20, samt polysakkaridvaccinen PPV23, tilbydes dog fortsat efter de særlige regler om klausuleret tilskud til en begrænset gruppe af personer med øget risiko for invasiv pneumokoksygdom, folk med lavt immunforsvar og lungesygdomme f.eks. Regler for tilskud kan ses her.

 

3. juli 2023

Sommeren er over os og vi holder ferie på skift så der er åbnet alle dage som vanligt. Når en læge eller personale er på ferie kan der ikke sendes mails til vedkommende. Ved behov kan skrives til den læge som er på arbejde. Obs husk at mails er ikke til akutte ting, da der kan gå op til 5 dage før vi svarer. Vi bestræber os dog på at svare så hurtigt som muligt.

Klinikken har pt lukket for tilgang, men vi åbner indmellem kortvarigt for tilgang. Det er lettest at holde sig opdateret på denne hjemmeside:  https://laegeskift.dk/ hvor du kan tilmelde dig og få besked, når vi åbner op. 

Tanja er startet hos os som læge. Hun er i afsluttende del af hendes specialeuddannelse og skal være hos os 15 måneder. Når hun stopper er hun fuldt uddannet speciallæge. Vi glæder os meget til at have Tanja i klinikken og håber I vil tage godt imod hende.

God sommer!

 

3. maj 2023

Pga. lidt mandefald på lægesiden, vil der desværre være lidt længere ventetider til lægen. Vi beklager og arbejder på at løse det snarest. 

Husk at både Diana og Pia er uddannede til at varetage årskontrol for hypertension, stofskiftelidelser og osteoporose. Vi anbefaler du booker til Pia og Diana for det. 

 

31. marts 2023

Velkommen i den nye klinik. Vi har fået en fin reception som vores lægesekretær Christine Toft passer kyndigt og kompetent. 

Per 1. april starter Pia Andreasen, som er vores nye sygeplejerske. Vi glæder os meget til samarbejdet og håber I alle vil tage rigtig godt imod hende. Du kan booke tider til Pia via min læge appen.

 1. april starter også Mille Nielsen som vil være her som uddannelseslæge i klinikken. Mille har en hel del erfaring fra både hospitaler og forskning. Mille skal være hos os frem til 1. julil 2023. Vi er glade for samarbejdet og håber I vil tage godt imod Mille.

 

27. februar 2023

Så starter ombygning af receptionen. Dele af venteværelset vil derfor være afspærret. Vi beklager de gener det måtte medføre. Hvis du kan lave videokonsultationen i stedet er det en mulighed. Vi forventer ombygningen er færdig senest 17. marts. 

I den nye reception skal der bl.a. blive plads til vores nye dygtige lægesekretær, Christine Toft, som starter 1. marts. Christine vil være behjælpelig med stort og småt i dagtiden og også passe telefonen sammen med Ulla. Vi glæder os meget til samarbejdet og håber I alle vil tage godt imod hende.

Lise stopper per 1. marts. Vi siger mange tak for de mange gode år og ønsker hende al held og lykke videre frem.

 

24. februar 2023

Sissal er desværre stoppet idag efter et års uddannelsesophold hos os! Vi er kede af hun stopper, men hun skal videre i sin uddannelse og vi ønsker hende alt held og lykke på vejen. Istedet starter Ida som ny uddannelseslæge fra 1. marts. Ida er læge under uddannelse og skal være hos os i 6 måneder. Vi glæder os til samarbejdet og håber I vil tage godt imod hende. 

 

1. februar 2023

Vi har haft en del sygdom og ferie, men nu ser det ud til at lysne lidt med ventetider og vi skal også byde velkommen til Mathias som er ny læge i klinikken. Mathias er speciallæge i almen medicin og vil være i klinikken 4 dage ugentligt. Vi glæder os meget til samarbejdet og håber I vil tage godt imod ham. Klinikken er åben hele vinterferien.

 

27. januar 2023

Obs så blev kighoste vaccine til gravide genindført og det varer frem til 31. marts 2023.

 

9. januar 2023

Der er mange vacciner i spil denne vinter, og de gratis programmer med vaccination mod COVID-19, influenza og pneumokoksygdom samt kighoste til gravide afsluttes på forskellige datoer. 

INFLUENZA

Børn kan vaccineres mod influenza til og med 18. januar 2023. Hvis barnet ikke i forvejen er vaccineret, kan man ikke nå at give to doser i denne sæson, men hvis barnet i sidste sæson blev fuldt vaccineret mod influenza, kan der gives en booster inden 18. januar 2023. Dette skyldes vaccineres holdbarhed. 

Voksne (65+ og risikogrupper) kan vaccineres til og med 15. januar 2023.

Gravide og immundefekte (personer med medfødt eller erhvervet immundefekt) kan vaccineres til og med 1. marts 2023.

COVID-19

Personer i målgruppe for vaccination mod COVID-19 (50+ eller i risikogruppe) kan blive vaccineret til og med 1. marts 2023.

KIGHOSTE

Kighosteprogrammet er ophørt pr. 31. december 2022.

PNEUMOKOK

Pneumokokprogrammet med PPV23 (Pneumovax®) ophører 15. januar 2023. Der kan stadig gives klausuleret tilskud til konjugeret pneumokokvaccine til personer i risikogrupper.

 

1. januar 2023

Rigtig godt nytår!

Vi starter 2023 med godt humør og med at byde velkommen til Diana. Diana er jordemoder og vil bl.a. klare en hel del gynækologiske problemstillinger i klinikken inkl. celleprøver, graviditet og fertilitet, børneundersøgelser (2,3,4,5 år), børnevaccinationer og prævention. Vi håber I vil tage godt imod Diana og vi glæder os til samarbejdet. 

 

22.december 2022

Rigtig glædelig jul og godt nytår

Vi minder atter om, at vi fortsat vaccinerer både børn og voksne i henhold til retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Book gerne tid til Lise eller Linda, hvis det er relevant for dig

reindeer-851063_640

29.november 2022

Så er det snart december og juletid med hygge sammen med familie og venner. Vi minder blot om, at vi fortsat vaccinerer både børn og voksne i henhold til retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Book gerne tid til Lise eller Linda, hvis det er relevant for dig. 

17.november 2022

Pernille Vieth stopper desværre hos os med udgangen af året. Vi ønsker hende alt godt fremover. 

5.oktober 2022

Vi er glade for at velkommen Jelena Bodekær i klinikken. Jelena er igang med sin speciallægeudannelse og skal være i klinikken frm til april 2023. Vi ser meget frem til samarbejdet og håber I vil tage godt imod hende.

22.09.2022

Vi starter efterårets vaccination mod corona og influenza (og pneumokok) op som planlagt. Der er drop-in for vaccination mandag 3.oktober og tirsdag 4. oktober begge dage fra 13 til 1430. 

Der kan også bestilles tid til vaccination hos sygeplejerne Lise og Linda via minlæge app. 

Endelig kan man bestille vaccinationstid "ude i byen" via vacciner.dk

19.09.2022

Vaccination mod COVID-19 med de bivalente vacciner, året influenza vaccine og pneumokok starter for alle i målgruppen fra 1. oktober. Vi holder åbent hus for vaccination på bestemte eftermiddage. Kontakt os gerne hvis du ønsker vaccine eller følg med her på hjemmesiden. 

Hvem bliver tilbudt vaccination?

Covid-19

 • Alle på 50 år og derover
 • Personer under 50 år i øget risiko for et alvorligt forløb
 • Personale i sundheds- og plejesektoren samt dele af socialområdet med tæt kontakt til patienter i øget risiko
 • Pårørende til personer i særlig øget risiko
 • Gravide

Vaccination mod covid-19

Influenza

 • Alle på 65 år og derover
 • Gravide i 2. og 3. trimester
 • Børn på 2-6 år
 • Personer med visse kroniske sygdomme. 
 • Sundheds- og plejepersonale

Vaccination mod influenza

Pneumokok (tilbydes hvert 6. år i forhold til den enkelte person) 

 • Personer over 65 år 
 • Personer med særlige kroniske sygdomme 
 • Svejsere

Vaccination mod pneumokoksygdom

 

14.09.2022

Så starter vaccination mod COVID-19 med de bivalante vacciner til plejehjemsbeboere og personer over 85 år. Vi kan evt. komme hjem til dig for at vaccinere ved behov. Hvis du er interesseret så kontakt os gerne. 

08.08.2022

Så går vi over til åben konsultation for AKUTTE ting såsom halsbetændelser, udslæt, smerter og lignende. Du behøver derfor ikke at ringe til klinikken for tid hvis det er akut, men kan blot komme forbi og køre sygesikringskortet igennem, når du møder op mellem 11.30 og 12.00. Der kan være ventetid, men alle relevante tilstande vil blive set. 

01.08.2022

Vi glæder os meget til at byde velkommen til Pernille Vieth som starter officielt idag, men har 1. arbejdsdag i klinikken mandag 8. august. Pernille er en erfaren og dygtig speciallæge og skal være fast i klinikken. Vi ser meget frem til samarbejdet og håber I vil tage godt imod hende.

 

27.07.2022

Husk at du kan henvende dig for at få 4. stik med coronavaccine hvis du er interesseret og opfylder betingelserne for kronisk sygdom. Hør ad i klinikken ved interesse. 

 

29.06.2022

God sommer!

Fra 8. august 2022 indfører vi atter åben akut konsultation. Ved akutte sygdomme og tilstande kan man blot møde op mellem 11.30 og 12.00 og køre Sygesikringskortet igennem og tage plads i venteværelset. Så vil du blive tilset af en læge. Der kræves således ikke længere telefonkontakt inden for akutte problemer. 

 

 

29.06.2022.

NB Pga Tour de France er der IKKE blodprøver torsdag 30. juni og fredag 1. juli. Der er derfor heller ikke åben blodprøvetagning mellem 8 og 8-30. NB

Vi beklager de gener det må medføre. 

28.06.2022

Vi får ny lægekollega Pernille er speciallæge i almen medicin og skal være fast i klinikken fra 1. august 2022. Pernille er sød og dygtig og vi glæder os meget til samarbejdet. Vi håber I vil tage godt imod hende. 

20.06.2022

NB Pga Tour de France er der IKKE blodprøver torsdag 30. juni og fredag 1. juli. Der er derfor heller ikke åben blodprøvetagning mellem 8 og 8-30. NB

Vi beklager de gener det må medføre. 

17.06.2022

Rasmus er stoppet i klinikken da han er blevet helt færdiguddannet som speciallæge. Vi takker for en god tid hos os og ønsker ham alt det bedste fremover. 

26.04.2022

Vi har fået hele tre nye uddannelseslæger i klinikken . Sissal skal være her frem til 1. marts 2023 som led i hendes speciallægeuddannelse. Eskild og Christopher skal være her frem til oktober 2022 som led i deres videreuddannelse. Vi glæder os til samarbejdet og håber I vil tage godt imod dem alle. 

 

01.03.2022

Vi er nu officielt "Lægerne Finne, Sindal og Aabenhus". I har alle fået nyt sygesikringskort men iøvrigt kører kliniken videre helt som vanligt, blot er Line Sindal indtrådt som kompagnon sammen med Louise og Rune. 

Vi glæder os til samarbejdet og til at sige velkommen i klinikken.

28.02.2022

Så blev det dagen, hvor gode Anne Riise stopper efter 28 år som praktiserende læge på vesterbro! Det har været en sjov og god tid for klinikken med Anne ved roret. Både os personale, men også mange trofaste patienter kommer til at savne Anne i det daglige. Vi ønsker alt det bedste for Anne fremover og håber hun besøger os i ny og næ. 

 

26.03.2022

Vi skal sige farvel og stor tak til Patrick, som skal videre i sin speciallægeudannelse og derfor som planlagt stopper med at være fast i klinikken 1. marts. 2022. Han har dog lovet at komme lidt efter behov i foråret 2022, så helt væk er han ikke endnu. 

 

03.02.2022

Dejligt at hverdagen vender tilbage og noget tyder på det lykkes denne gang... Det håber vi ihvertfald!

Der er dog stadig stor smitte i samfundet og vi henstiller derfor fortsat til brug af mundbind i klinikken ved luftvejssygdom som forkølelse, snot eller hoste. Dette gælder dog ikke børn. Vi vil også gerne bede om at I foretager en selvtest for corona inden fremmøde i klinikken ved akut luftvejssygdom. Tak.

Vi byder samtidigt velkommen til Sissal, som er ny uddannelseslæge i klinikken. Hun skal være hos os i et år som led i hendes speciallægeuddannelse. Vi håber I vil tage godt imod hende og ser frem til samarbejdet.

 

19.01.22

Til marts sker der store ting i klinikken. Anne Riise stopper i klinikken efter mange års tro tjeneste. Det bliver per 1. marts 2022, at Anne går på pension. Anne vil blive savnet, både af alle os i klinikken, men også af mange trofaste patienter gennem alle årene på Vesterbro. Herfra skal lyde et STORT TAK og god vind fremover til Anne.

Samtidigt et STORT TILLYKKE til Line som erstatter Anne og indtræder i klinikken som kompagnon og partner. Vi har lært Line at kende som menneske og som læge under hendes tid her i klinikken, og vi er helt sikre på, at det er det rigtige match for klinikken. Vi håber I vil tage godt imod Line og ønsker alle et godt og frugtbart samarbejde fremover. 

LIS_AR

Fra 1. marts 2022 hedder klinikken derfor Finne, Sindal og Aabenhus og der vil blive sendt nye sygesikringskort til alle tilmeldte. 

 

03.01.2022

Godt nytår. Det bedste ønsker ffor 2022 fra alle os i klinikken. 

Vi vaccinerer fortsat mod corona for alle som er i en målgruppe og det sker hver fredag i januar måned. Book tid via min læge app eller ring /skirv til os. 

 

28.12.2021

Vi håber alle klarer sig igennem sne og kulde og corona! Vi vaccinerer fortsat og det sker i dag den 28.12 og igen den 3.januar 2022 og den 7. januar 2022. Der kan bestilles tider til coronavaccination via min læge app. (find corona vaccination under aftaler - og bestil hos medicinstuderende). Vi har også drop in tider de samme dage, så I kan også bare komme forbi. 

 

22.12.2021

Der er nu åbnet generelt for 3. stik med pfizer eller moderna for alle over 18 år. Obs der skal dog minimum være gået 4½ måned fra 2. stik. Vi vaccinerer også børn, gravide eller andre som ikke har fået 1. eller. 2. stik. 

Næste gang er 28. december. Vi har både planlagte og drop in. 

Rigtig glædelig jul

 

20.12.2021

Pt. vaccinerer vi den 21. og den 28.december. Ring eller skriv for tid (kan ikke bookes direkte). Flere datoer kommer løbende på.

Hvem kan vaccineres? Er man over 40 år er det 4½ måned fra 2 stik. Er man mellem 18 og 39 er det 5½ måned fra 2. stik. Gravide i 2 og 3. trimester tilbydes vaccination inkl. revaccination (3. stik). Har man særlige kroniske sygdomme kan man også blive vaccineret tidligere efter lægevurdering. Skriv til lægen ved behov. 

 

reindeer-851063_640GLÆDELIG JUL

 

01.12.2021

Rigtig glædelig december måned. Der er coronavaccination med både pfizer og moderna i klinikken den 7.,14., og den 17. december fra kl. 10-15.30. Man kan ikke booke selv så kontakt os gerne, hvis du/I er interesserede. 

OBS der er også åbnet for vaccination af børn mellem 5-11 år. Ved vaccination af børn vil vi bede om fuldmagt fra begge forældre, hvis kun én forældre deltager ved vaccination. 

28.11.2021

Så starter corona vaccination (3. stik + +1. og 2. for dem som mangler). Vi har både Pfizer og Moderna. Husk at bestille tid for vaccinen. Det gælder kun voksne og 3. stik kan først gives når der er gået 6 måneder fra sidste vaccination. Ved COVID smitte skal der gå minimum 1 måned før vaccination kan gives. 

Obs coronavaccination af børn mellem 5 og 11 skal bookes via vacciner.dk og kan ikke gives i klinikken.

Vi anbefaler fortsat influenzavaccination til personer over 65 år eller ved kronisk sygdom, sundhedspersonale og børn i alderen 2-6 år, samt dem som i øvrigt måtte ønske det (i så tilfælde er der selvbetaling)

05.10.2021

Så er influenza vaccination startet. Skriv, ring eller book via min læge app til vaccination hos sygeplejersken. Obs vi vaccinerer i målgruppen frem til 24. oktober. Målgruppen er folk over 65, børn, 2-6 år og borgere med kronisk sygdom. Se sundhedsstyrelsens hjemmeside for yderligere info.

Efter 24. oktober er vaccination åben for alle som ønsker det. Obs der vil typisk være en egenbetaling på vaccinationen på 250 dkk. 

 

08.09.2021

OBS ved akut sygdom fra luftvejene (hoste, ondt i hals, snot etc) skal der foreligge en negativ coronatest før vurdering i klinikken. I kan også med fordel benytte videokonsultation skriv AKUT mellem 1140 og 1220 til vurdering. 

For børn under 6 år må de godt komme uden podning hvis 1) ingen andre er syge i familien eller 2) forældre er testet negativt for corona. 

Tak for Jeres forståelse.

 

07.09.21

Ang. influenzavacciner: Det er fortsat anbefalingen at alle risikogrupper, dvs ældre over 65 år, kronisk sygdom, gravide, sundhedspersonale og som noget nyt børn mellem 2 og 6 år skal vaccineres. (OBS børn får en næsespray)

Vaccination starter 1. oktober og vi vil sikre at risikogrupperne vaccineres først. Dvs. at alle uden for risikogrupper som ønsker vaccination bedes vente til efter 24.oktober med at bestille tid, tak. 

Vaccination løber frem til januar (lidt længere for de gravide i 2. og 3. trimester)

 

01.09.21

Luma er stoppet og skal videre i lægelivet mod at blive speciallæge. Vi takker for hendes tid i klinikken. Tilgengæld er Patrick startet i hans uddannelsesstilling. Patrick skal være her frem til 1. marts 2022. Vi glæder os til samarbejdet og håber I vil tage godt imod ham. 

 

26.05.21

ANG: CORONAVACCINER

De som har har fået vacciner udenlands kan pt. IKKE få dem registreret hos os. Beklager, men det er pt ikke afgjort hvordan og hvem der skal stå for dette. Vi følger op på det og melder ud når der er kommet officielt nyt. om håndteringen af udenlandske vacciner.

 

01.05.21

Line Sindal er ny fast læge i klinikken. Vi glæder os meget til samrabejdet og håber I tager godt imod hende. 

 

07.02.21

Corona er her desværre endnu, men vi er fuldt tilgængelige på telefon og video.

NYT TILTAG: Akutte korte problemstillinger på videokonsultation mellem 12 og 12.20 alle hverdage.

For at lette tilgangen til lægen for akutte og korte problemstillinger indfører vi nu videokonsultation uden tidsbestilling mellem kl. 12 og 12.20 på alle hverdage. Det kræver således ikke forudbestilling af tid, men blot at du logge på "min læge app", vælger videokonsultation og er klar med telefonen. Obs ventetid kan forekomme og vi ringer ikke tilbage, hvis ikke der bliver svaret, når vi logger på med video.

21.12.20

Vi i klinikken ønsker alle vores patienter og samarbejdspartnere en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår. 

Vi ser frem til at vaccinen kommer og et gradvis tilbagevenden til almindeligt liv og almindelige social kontakt. Det glæder vis os meget til!

For de som er interesserede har vi lavet en række spørgsmål og svar ang. den første mRNA vaccien mod covid som kommer nu i julen 2020.

Kort info om mRNA vaccinen

mRNA vaccinen er den første Corona vaccine, der er på vej i brug.

Hvordan virker mRNA vaccinen?
Den sender en ”email" med information om de spidser, der sidder på coronavirusset (spike proteinet) til dit immunforsvar. Immunforsvaret bruger den information til at lave effektive antistoffer. Antistofferne cirkulerer rundt i kroppen og beskytter mod evt. infektion med coronavirus. Immunforsvarets hukommelse vil fortsat have koden til nye antistoffer i sig, forhåbentlig i lang tid!

Kan vaccinen gøre mig syg med corona? Nej, det er ikke biologisk muligt. Vaccinen består kun af en lille del af coronavirus genom, som ikke er i stand til at producere nye virus, og det er således ikke muligt at få COVID-19 af vaccinationen.

Hvor hyppigt skal den gives? Vaccinen består af 2 injektioner med 3 ugers mellemrum. Du er formodentlig beskyttet mod corona ca 1 uge efter den 1. dosis er givet.  Nr 2 vaccine skal booste den første og sikre et mere langvarigt og højere niveau af antistoffer mod coronavirus.

Hvad sker der hvis jeg misser 2. dosis dag 21? Formodentlig intet, men prøv at undgå det, og få vaccinen hurtigst muligt, hvis det ikke har været muligt på dag 21 som planlagt.

Skal jeg vaccineres, hvis jeg tidligere har haft corona? Ja, det anbefales, at du får vaccinen uanset tidligere infektion med coronavirus.

Skal jeg testes for corona inden vaccinen gives? Nej. Rutine test inden vaccination er ikke nødvendig og anbefales ikke.

Kan jeg så opgive mundbind, håndhygiejne, afstand og restriktioner i øvrigt? Desværre nej. Vi ved, at vaccinen beskytter dig rigtig godt mod smitte og mod selv at blive syg. Teoretisk set kan du godt være asymptomatisk bærer og dermed uforvarende komme til at sprede virus til andre ikke-vaccinerede. Derfor skal vi alle opretholde smitteforebyggende adfærd og tiltag, indtil rigtig mange danskere er vaccinerede.

Er der nogle bivirkninger ved vaccinen? Ja, ingen roser uden torne. Typisk kan du få noget lokalt ubehag som svie og smerte omkring indstiks stedet. Du kan også være uheldig og få lidt feber, mild hovedpine, træthed og alment ubehag op til max 48 timer efter injektionen. Der er, ligesom for andre vacciner, forekommet tilfælde af alvorlig allergi (anafylaksi), så vaccinen skal gives under lægeovervågning. Ved tidligere allergi overfor vacciner skal du kontakte din læge.

Vi har ikke for mRNA vaccinen viden om langtidsbivirkninger. Ved tidligere vacciner har man typisk overvåget reaktionerne 12 måneder inden ibrugtagning. Med mRNA vacciner blev overvågningstiden reduceret til 2mdr. Der foregår en stadig tilbagemelding angående bivirkninger som led i overvågningen af mRNA vaccinen.

Symptomer som vejrtrækningsbesvær, hoste, ondt i halsen, mistet lugte/smagssans og snue er næppe bivirkninger fra vaccinen. Det bør vurderes af læge.

Kan vaccinen give mig en positiv coronatest (PCR eller antigen/kviktest)? Nej. Det er ikke biologisk muligt. Vaccinen består kun af en lille udvalgt del af coronavirus og ikke hele genomet. Er du testet positiv efter vaccination vil det være tegn på ny infektion eller på, at man er bærer af coronavirus uden at være syg. Se gerne under afsnittet ovenfor: Kan jeg så opgive mundbind, håndhygiejne, afstand og restriktioner i øvrigt?

Hvad hvis jeg har et svagt immunforsvar? Der er ikke data til at besvare dette spørgsmål, men det er muligt at immunsystemet ikke vil reagere så stærkt på vaccinen, så effekten dermed bliver mindre og med kortere varighed. Vaccination kan dog stadig anvendes.

Jeg er gravid. Skal jeg vaccineres? Der er ikke data til at udtale sig om gravide. Ud fra et teoretisk standpunkt er der ikke grund til bekymring, da der ikke er tale om en levende virus. (Vi vaccinerer også mod andre infektionssygdomme som influenza i graviditeten). Men rådet er, at du IKKE vaccineres, hvis du er gravid. Det anbefales også, at du ikke bliver gravid før 2 måneder efter 2. dosis vaccine. Skulle du have overset, at du var gravid, eller bliver du gravid tidligere end anbefalet kan du kontakte din læge, som for en sikkerheds skyld vil henvise dig til opfølgning på fødeafdelingen.

Hvordan vil antistof test se ud efter vaccination? Et par uger efter vaccinen vil man kunne se antistoffer mod spikeprotein. Antistof test som ikke undersøger denne specifikke del af virus vil fortsat være negative, uanset at du er beskyttet mod corona.

 

Se hjemmesiden cdc.gov for yderligere info.

 

 

22.10.20

Corona er atter over os efter en mindre pause under sommer og sensommer. Vi henstiller derfor til i vid udstrækning at I booker til telefon og videokonsultation og indskærper at fremmøde i klinikken kun er efter aftale.

OBS Der skal bæres mundbind i klinikken. OBS

Fra idag kan man selv booke tid til coronatest også ved milde symptomer. Børn under 2 år skal dog fortsat kontakte lægen for vurdering og henvisning til test. 

Generelt gælder dette iht Sundhedsstyrelses anbefalinger. 

Du skal altid ringe til din læge

 • Hvis du har symptomer på COVID-19, og føler dig så syg, at du gerne vil tale med en læge.
 • Hvis du er bekymret eller i tvivl.
 • Hvis det drejer sig om et barn under 2 år.

Du kan nu selv booke tid på coronaprover.dk

 • Hvis du har symptomer, der kunne være COVID-19, men ikke føler dig så syg, at du har behov for at tale med din læge

Du kan fortsat selv booke tid på coronaprover.dk

 • Hvis du ønsker en test af anden årsag

 

14.10.20

Så blev det Lones sidste dag i klinikken. Lone går på velfortjent pension efter mange år i sundhedsvæsenet og ikke mindst 14 gode år hos os. Vi er meget kede af at Lone stopper men takker for den gode tid og ønsker hende alt godt fremover. 

Tilgengæld kommer Linda mere ind i klinikken, så I nu både kan møde hende i telefonen men også i klinikken, hvor hun på sigt kommer at varetage de samme opgaver som Lone gjorde.

1.10.20

Så er influenzavaccinationen startet! I år tænker vi at det er ekstra vigtigt med influenzavaccination pga. COVID19. Book tid hos sygeplejersken da vi i år ikke laver "åbne" vaccinationstider pga. coronasmitte risiko. DU må kun komme i klinikken hvis du har en tid. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du bliver vaccineret, og det er GRATIS, hvis du:

 • er 65 år eller derover
 • har visse kroniske sygdomme, fx KOL eller astma 
 • er svært overvægtig med BMI over 40 
 • er gravid og mere end 12 uger henne 
 • har andre alvorlige sygdomme (lægelig vurdering) 
 • er i hustand med svært immunsupprimerede patienter (lægelig vurdering)

 

Tilhører du en af disse grupper, eller er du førtidspensionist, kan du få vaccinationen gratis fra den 1. oktober til den 15. januar.

Vaccinationen kan gives til gravide, der er mere end 12 uger henne, samt til personer med immundefekt og deres husstandskontakter hver vinter i perioden fra den 1. oktober til den 28. februar.

Det er også muligt at blive vaccineret mod influenza uden at tilhøre de nævnte grupper samt efter de nævnte tidspunkter, men i så fald er det ikke gratis. 

 

27.08.20

FORÆLDRE KAN NU SELV SE DERES BARNS COVID TEST PÅ EN NEM MÅDE

Sundhed.dk med ny visning, så forældre selv kan se deres barns COVID-19-prøvesvar

Sundhed.dk har netop lanceret en ny og nemmere visning af borgernes COVID-19-svar. Den nye visning på sundhed.dk gør det også muligt for forældre at tjekke deres barns COVID-19-prøvesvar.

Man kan logge direkte ind i den nye COVID-19 visning direkte fra forsiden af sundhed.dk.

 

11.08.20

Sikken en start på august! Sol over hele linjen. Husk at nyde det mens det er her!

Vi har besluttet at bede alle vore patienter om så vidt muligt at medbringe mundbind når I besøger klinikken. Dette af hensyn til alle andres ve og vel under COVID-19 tiden.  Vi har mistet alle vore egne mundbind og derfor ikke længere mulighed for at tilbyde denne service i klinikken. 

Mange konsultationer kan med fordel fortsat klares via video konsultationer. Book gerne via Min læge app. 

 

24.04.20

Ang. pneumovax vaccination starter vi fra næste uge. Der vil blive lavet flere tidspunkter, hvor man kan møde op for vaccination i sikker forventning om minimal  smitterisiko og ventetid. Tidspunkterne kommunikeres ud i weekenden. Vaccination er i første omgang kun til de patienter som er over 65 år og har kroniske sygdomme som hjertesygdom, lungesygdom og diabetes med flere. Almindelig forhøjet blodtryk er ikke endnu del af denne pakke, men kommer formodentlig med i næste omgang til efteråret. 

De af vores patienter som fejrer Ramadanen kan med fordel orientere sig på Sundhedsstyrelsens hjemmeside for gode råd til en god og glædelig og COVID19 sikker Ramadan.  

 

19.04.20

Ang. videokonsultationer i min læge app

Kære Alle. Vi oplever lidt problemer med videokonsultationer i min læge app. Læs gerne nedenstående så vi minimere risiko for besvær og forsinkelser med video. 

Når du har booket eller fået tid til videokonsultation via min læge app. Skal du senest 5 min. før den anviste tid, åbne min læge app og trykke på finde fanen med Videokonsultation. Du skal så trykke på START VIDEOKONSULTATION og følger trinene til du er fremme i "venteværelset". Her vil du så blive ved din telefon/computer til lægen er klar og forbinder Jer på videolinket. 

Ved brug for yderligere oplysninger så find vejledning til min læge app her

 

14.04.20

De som har milde coronasymptomer der ikke kræver hospitalsindlæggelse kan bliver henvist til coronapodning her fra klinikken. Klik på coronaproever.dk for tidsbestilling. 

 

08.04.2020

Rigtig god påske! Og sikken et vejr hidtil! Det er gode nyheder at samfundet så småt begynder at vende tilbage mod noget der mere ligner et normalt og åbent Danmark. Lad os håbe vi sammen kan bidrage til denne genåbning forløber så godt og smidigt som muligt. 

Vi er i klinikken meget opmærksom på risiko for smitte og vi har derfor altid sprit tilgængeligt og klinikken har selv indkøbt ansigtsmasker til patienter (ligesom personalet vil bære maske). Disse ansigtsmasker udleveres ved ankomst til klinikken og skal afleveres igen efter endt besøg. Al legetøj fjernet, og det er sikret, at det er god fysisk afstand imellem patienter. Dørhåndtag og overflader sprittes af flere gange dagligt.

Det er derfor i vores øjne forsvarligt at besøge os med relevante ting. OBS undtaget herfra er tegn til luftvejsinfektioner som hoste, ondt i hals, snot og feber. I disse tilfælde skal man RINGE først. 

Husk at downloade min læge app til tidsbestilling og videokonsultationer. OBS for nuværende kræver videokonsultationer tidsbestilling. 

NYT ang. pneumokokvaccination. 

 • Der indføres et gratis tilbud om pneumokokvaccination fra og med den 22. april 
 • Målgruppen er beboere på plejecentre m.v., personer over 65 år med kroniske sygdomme samt personer med en række lidelser eller forhold svarende til de kriterier, som i dag gælder for klausuleret tilskud til vaccinen

Hjælpenetværk for isolerede, ensomme borgere 
Mange danskere sidder isoleret i eget hjem på grund af corona-krisen. Det kan være, fordi de er smittede, har kroniske sygdomme, er ældre eller på anden vis særligt sårbare. 
En del af disse borgere har ikke et netværk til at hjælpe med fx afhentning af medicin på apoteket.

Røde Kors driver et Hjælpenetværk bestående af frivillige, som løser praktiske opgaver for borgere i isolation – indkøb, pakkepost, apotek, hundeluftning og lignende. Kontakt dem på telefonnummer 3529 9660. Telefonen er åben fra kl. 9-19 alle dage.

02.04.2020

Ang. pneumokokvaccination. Iht regeringens udmelding vil vi informere om at Ikrafttræden af det gratis vaccinationstilbud mod pneumokoksygdom endnu ikke er fastsat, men det forventes at være medio/ultimo april afhængig af vaccinelevering fra Statens Serum Institut. Så snart vi har en dato vil vi melde dette ud og samtidigt hvordan vi sikrer at vaccinen gives så sikkert som muligt iht coronasmitte. Man skal derfor ikke dukke uanmeldt op for vaccine. 

01.04.2020

HUSK AT DOWNLOADE MIN LÆGE APP. NÅR VIDEOKONSULTATION ER ÅBEN, KAN MAN STILLE SIG I KØ LIGE SOM PÅ TELEFONERNE. 

Samlet oversigt ang. corona krisen inkl. blanketter til arbejdsgivere etc kan findes på sundhedsstyrelsens hjemmeside

 

30.03.2020

Kære alle,

Tak for Jeres tålmodighed og forståelse i denne svære tid. Heldigvis er der altså forsigtig grund til optimisme om at vi kan komme igennem denne epidemi uden at sundhedsvæsenet bryder helt sammen.

Vi er på telefoner og på videokonsultation alle hverdage, så tag bare fat i os. Ved akutte tilstande eller andre vigtige sager kan man komme i klinikken ved aftalt tid.

OBS. Vi kan nu tilbyde videokonsultationer via min læge app. Så husk at downloade min læge app som fungerer både til android og iphone. Idag!

Vi har samlet lidt information til dig omkring symptombillede ved Corona virus. 

Hvad skal jeg gøre hvis jeg får symptomer?  
 
De typiske symptomer på Corona er til at begynde med ondt i halsen, forkølelse, alment ubehag, muskelsmerter og evt. let tør hoste. Det ligner influenza og almindelige luftvejsinfektioner og kræver sjældent, at man har brug for behandling i sundhedsvæsenet. Stoppet næse eller løbenæse, uden andre symptomer er ikke typisk for Corona. 
 
Du skal være særligt opmærksom på, om du får tiltagende hoste, feber og vejrtrækningsbesvær, som kan være tegn på mere alvorlig Corona. 
 
Hvis du får symptomer, der kan tyde på Corona, også selvom det kun er lette symptomer, skal du følge Sundhedsstyrelsens generelle råd.  

Straks gå hjem og bliv hjemme, uanset om du er på arbejde eller andre steder. 

Undgå tæt kontakt med andre. Få andre til at hjælpe dig med fx indkøb.  

Holde afstand til personer i din husstand. Ophold jer i forskellige rum.  

Gøre hyppigt rent på det toilet, bad og køkken, du bruger, og i de rum, som du deler med andre i husstanden. Hvis du kan, bør du selv gøre rent for at undgå smittespredning. Brug almindelige rengøringsmidler og vær særlig grundig på steder, som ofte berøres fx håndtag, el-kontakter, kaffemaskine eller tablet. 

Luft ud mindst 2 gange i døgnet i mindst 10 minutter.  

Holde dig helt væk fra sårbare personer som ældre, spædbørn og kronisk syge.